veteranbloggen

Vi är ett gäng idrottstokiga veteraner som berättar om vårt intresse ur olika vinklar. Veteranbloggen startade som ett projekt av Malmö Idrottsmuseum.

Gunnar Gren hette in Gren utan Olsson!

Publicerad 2016-03-30 15:36:00 i Allmänt,

Gunnar med sonen Bert skriver i ”Fotbollen är en skön konst” följande:

Pappa har sina rötter i stadsdelen Majorna i Göteborg, Någon Gren-släkt bakåt i tiden finns det däremot inte i Göteborg, eftersom min farfar Johan Emanuel Olsson (1878.05.20-1942.11.26) bara hade kallat sig Gren – det är ett gammalt s k knektnamn – och det skulle dröja ända till den 3 september 1958 innan pappa fick kyrkobokföringen ändrad för vår familj. Fram till dess hette vi alltså rent formellt Olsson.

Det var tur att domare Guigue från Frankrike inte kontrollerad svenskarnas pass vid VM-finalen 1958, eller tidigare, för där stod det Olsson och inte Gren. Undrar vad som hade hänt?

/Bertil Siberger

Gunnar Olsson

MFF – Öster 0-3

Publicerad 2016-03-21 15:28:00 i Minnesvärda evenemang,

Tore Cervin ”visar” domaren var målburen är belägen.

 Bollen, ja den har Thomas Sjöberg tagit hand om. Intresserad MFF-åskådare är Kent Jönsson, före detta Lunds B. K.

/Alf Odin
 
Tillägg och rättelse: Domaren är Jonny Börjesson från Varberg – och den intresserade åskådaren är Tommy Hansson och ingen annan.

”Fel” i prästbetyget – Ferenc Puskás ett aprilskämt

Publicerad 2016-03-17 12:07:00 i Allmänt,

Den ungerska stjärnspelaren i fotboll Ferenc Puskás fick aldrig lyfta VM-trofén, kanske berodde det på att han var född på fel dag! De flesta uppslagsverk som presenterar Ferenc Puskás har hans födelsedag som den 2 april 1927. Men Puskás avslöjande på ålderns höst för den ungerska journalisten Jenö Boskovics att han var född den 1 april 1927. Boskovics citerar Puskás:

"Jag föddes den 1:e och 2:e april" sade han. Faktiskt föddes jag den 1:e, men när min pappa kom för att se mig på sjukhuset, betalade han alla de pengar han hade till doktorerna och sköterskorna för att ändra datumen till den 2:e april. Han brukade upplysa alla: Min son skulle inte väcka löje för att han såg dagens ljus denna skämtdag. Så den 2:e nämns i alla mina officiella papper. Han var verkligen klok min pappa….. Sådan fader sådan son."
 
/Bertil Siberger

Ferenc Puskás, född den 1 april! Bilden har vi lånat från Wikipedia.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela