veteranbloggen

Vi är ett gäng idrottstokiga veteraner som berättar om vårt intresse ur olika vinklar. Veteranbloggen startade som ett projekt av Malmö Idrottsmuseum.

Välkommen till veteranbloggen!

Publicerad 2015-08-27 11:51:15 i Allmänt,

I flera år har en samling mogna Herrar – under benämningen Bildgruppen – träffats regelbundet på Malmö Idrottsmuseum och diskuterat sitt idrottsintresse, forskat och undersökt, fixat och donat.

 

Nu tar denna guldgruva av berättelser, kunskap och minnen steget in i cyberspace – detta för att fler ska kunna ta del av den rikedom av kunskap som Bildgruppen sitter på. Med livslånga engagemang i sitt intresse har dessa Herrar en massiv vetskap om hur idrotten i alla dess former har sett ut, hur den utvecklats och hur den fungerar i våra dagar.

 

Nu är drottshistoria inte bara matchresultat och tabeller. Idrottsintresset har förstås också påverkat anhängarnas liv på olika sätt – de har rest inom och utom landet, de har lärt sig språk och de har tagit del av föreningslivet. I veteranbloggen har vi ambitionen att berätta om livet som idrottstokig. Den upplevda historien – ”oral history” säger vi historiker – är en viktig del av historieberättandet som ofta skiljer sig från den vanliga, faktabaserade historien. Läs, lär och njut!

 

/Marcus Marcusson, Malmö Idrottsmuseum

Malmö Idrottsmuseums nya bloggare hälsas välkomna

Publicerad 2015-08-25 16:20:00 i Allmänt,

För fem år sedan gick jag ut med en förfrågan om det fanns intresse av att delta i en fotogrupp på Malmö Idrottsmuseum. Tanken var att gruppen skulle träffas en gång i veckan och utifrån museets omfattande fotosamling hjälpa oss att identifiera samt komplettera med egna berättelser.

Till min stora glädje nappade åtta herrar, vilket snart utökades till nio. Gruppen har sedan dess producerat tre häften och en bok med bilder och kommentarer.

Nu väljer de att ta ännu ett steg och bli bloggare. Jag ser fram emot att ta del av deras berättelser och önskar dem lycka till.

Anne-Lis Nilsson, enhetschef på Malmö Idrottsmuseum

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela