veteranbloggen

Vi är ett gäng idrottstokiga veteraner som berättar om vårt intresse ur olika vinklar. Veteranbloggen startade som ett projekt av Malmö Idrottsmuseum.

Kärleken större än fotbollen

Publicerad 2016-01-14 14:42:00 i Allmänt,

Även om Sverige deltog i VM 1970 så hände mycket mer inom fotbollsvärlden detta år. Den lovande juniormålvakten i IFK Knislinge, konditorlärlingen Jonny Steen, hade tagit steget upp i IFK:s B-lag. Det var seriefinal mot Hanaskogs IS på bortaplan. Västra Hed ligger cirka 2 mil norr om Kristianstad längs väg 19. Kvällen före match hade Jonny varit i intilliggande Tydlingesjöns festplats och träffat den vackra Rita från Hjärås. Ställningen var 0 – 0. En poäng krävdes för att IFK skulle vinna Nordöstra reservlagsserien.

Rita hade tagit plats bakom Jonnys mål. Enligt SMHI var det nära nog vindstilla den aktuella dagen, men enligt Jonny blåste det storm.

Jonny stod och hängde mot den ena målstolpen med enbart Rita för ögonen. Enligt objektiva betraktare kom en lös rullande boll mot målet, en boll Jonny inte hade ögonen på överhuvudtaget, de var ju någon annan stans. Bollen rullade in i mål, Hanaskog vann med 1 – 0 och IFK tappade seriesegern.

Enligt Jonny kom bollen, som han enligt egen uppgift hade full kontroll över, flygande mot hörnflaggan, när stormen tog tag i den och vred den in i vänstra krysset , en av de bättre efterhandskonstruktionerna i IFK:s historia.

Vilket lag Rita höll på är okänt, men hon och Jonny träffades aldrig mer. Om det var en ful men samtidigt skicklig taktik av Hanaskogs tränare, blev aldrig klarlagt.

/Bertil Siberger

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela