veteranbloggen

Vi är ett gäng idrottstokiga veteraner som berättar om vårt intresse ur olika vinklar. Veteranbloggen startade som ett projekt av Malmö Idrottsmuseum.

Välkommen till veteranbloggen!

Publicerad 2015-08-27 11:51:15 i Allmänt,

I flera år har en samling mogna Herrar – under benämningen Bildgruppen – träffats regelbundet på Malmö Idrottsmuseum och diskuterat sitt idrottsintresse, forskat och undersökt, fixat och donat.

 

Nu tar denna guldgruva av berättelser, kunskap och minnen steget in i cyberspace – detta för att fler ska kunna ta del av den rikedom av kunskap som Bildgruppen sitter på. Med livslånga engagemang i sitt intresse har dessa Herrar en massiv vetskap om hur idrotten i alla dess former har sett ut, hur den utvecklats och hur den fungerar i våra dagar.

 

Nu är drottshistoria inte bara matchresultat och tabeller. Idrottsintresset har förstås också påverkat anhängarnas liv på olika sätt – de har rest inom och utom landet, de har lärt sig språk och de har tagit del av föreningslivet. I veteranbloggen har vi ambitionen att berätta om livet som idrottstokig. Den upplevda historien – ”oral history” säger vi historiker – är en viktig del av historieberättandet som ofta skiljer sig från den vanliga, faktabaserade historien. Läs, lär och njut!

 

/Marcus Marcusson, Malmö Idrottsmuseum

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela